Ondernemingsrecht

Iedere dag worden tal van handelstransacties gesloten. Goed voorbereid zijn om potentiële geschillen tussen ondernemers te kunnen vermijden is dan ook een must. Minstens dient een ondernemer gewapend te zijn met de juiste documenten om zijn rechten vrijwaren.

Dit start bij goede algemene voorwaarden tot een op maat gemaakte samenwerkingsovereenkomst met klanten of leveranciers.

Het kantoor denkt proactief met u mee over welke juridische documenten up-to-date moeten blijven of welke documenten ervoor moeten zorgen dat discussies kunnen vermeden worden. Denk hierbij ook aan de formele regels inzake handelshuur.

U kan rekenen op een deskundig advies en een adequate aanpak binnen uw bedrijf voor wat betreft uw juridische vraagstukken. Vraag naar onze kennismakingsformules als u nog niet met een advocaat samenwerkt met uw bedrijf.

Heeft u als ondernemer kopzorgen inzake uw debiteurenbeheer, dan heeft het kantoor een kordate invorderingsaanpak. Ga voor een efficiënte incassopolitiek in uw bedrijf.

Werd uw bedrijf gedagvaard of wordt het opstarten van een procedure toch onvermijdelijk? Het kantoor staat u bij voor de bevoegde rechtbank.

Wat onze klanten zeggen

Uitstekende advocate, die snel, accuraat en rechtuit adviseert. Zeer goede service voor uw onderneming!

Klaar Van Kerckhoven

Mijn samenwerking met Mr. Van Overmeire verliep zeer vlot. Ze verduidelijkte me het belang van ‘een advocaat, beter vroeg dan laat’! Daarom heeft zij de algemene voorwaarden van mijn bedrijf herwerkt tot een volwaardig geheel. Doordat ze zeer goed luistert naar de gegeven uitleg en meedenkt met je verhaal als ondernemer, geeft Mr. Van Overmeire advies met kennis van zaken.

Dominique Delcour - Tablouer

Mijn samenwerking met Sabine Van Overmeire is steeds op een vlotte, efficiënte en correcte manier verlopen. Sabine is een menselijke advocaat die gedegen, rechtuit en professioneel naar een dossier kijkt. Eerlijkheid en transparantie draagt ze hoog in het vaandel en ze zal steeds onderzoeken of een procedure kan vermeden worden waardoor je als ondernemer voelt dat ze meedenkt met uw zaak.

 Filip Machiels – Immo-Time Leuven

Mr. Van Overmeire wist me te begeleiden bij het opstellen van een dossier tegenover een wanbetaler? Eens het dossier in gang werd gezet, kon ik haar met volle vertrouwen alles verder laten opvolgen. Zo kon ik mezelf terug 100% inzetten voor mijn eigen bedrijf.

Tim Somers – Timwork

Sabine is een goedlachse madam waar ge tranen met tuiten mee kunt lachen. Maar ze heeft ook een zeer ernstige zakelijke kant. Een leuze van haar is: “Een advocaat, beter vroeg dan laat”. Dat heb ik ter harte genomen en heb me op voorhand door haar laten informeren aangaande een mogelijke huurceel. Het zeer uitgebreide advies heeft me – algemeen – veel bijgeleerd maar ook behoed voor eventuele miserie achteraf. Het betaalde ereloon was dan ook meer dan goed geïnvesteerd.  Blij dat ik Sabine gecontacteerd heb.

Wim Van Doninck – Monvin ‘Eigenzinnige Wijnen met een verhaal’ - Sommelier – Wine dj